Ne demek?

Wiki Article

Yangın Bapsı Ne Açılır? Yangın Kapısı kullanıldığı binada yaşanmış olan yangın veya ivedili bir durumda insanoğluın uçuk bir itmesi ile içeriden hariçya haklı açılmaktadır.

Umumi amacı insanoğluın binayı hüsran görmeden terk etmesi olan bapların, öncesinde yönlendirme tabelaları sonrasında ise yangın merdivenleri arz alır.

Dairesel yangın merdivenleri ekseriyetle çelik veya betonarme kabilinden dayanıklı malzemelerden konstrüksiyonlmaktadır. Bu malzemeler, evgin durumlarda güvenliği çıkarmak derunin lüzumlu mukavemeti ve yangına dayanıklılığı katkısızlar. Kapalı tasar çizim üste elementlere karşı esirgeme katkısızlar ve bakım gereksinimlerini azaltır.

 Buna cevap, bu bapnın birincil amacı, yangının farklı odalar beyninde yayılmasını önlemek veya alçaklatmaktır. Yangın kapısı yönetmeliğine bakarak

Kötü sızdırmaz özelliğe sahip olmaları ötürüsı ile yangın takkadak insanoğluın yaman zehirlenmelerinden de korunmasını sağlar. Evgin çıkış kapısı adı ile bile aşina bu baplar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde bayağı geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birkötü dokumada bulundurulması zaruri hale getirilmiştir.

Yangın merdiveni kapısının haricen açılmamasının vesair bir önemli sebebi bile rastgele bir haramilik vakasının yaşanmasının önüne geçmektir. Yangın bapları kilitli olmadıkları muhtevain kolay açılabilmektedir.

Yangın kapısı fiyatları dair önemli bir puan da, nitelikli bir yangın kapısının elan etkili bir fiyatla satın allıkınmasının uzun vadede daha kazançlı olabileceğidir. Çünkü kaliteli bir yangın bapsı, yangın esnasında daha uzun süre dayanır ve elan az tamir gerektirir.

Kaçış merdivenlerinin cidar, tavan ve yaradılıştanında tek kanatıcı gereç kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en azca 120 zaman dayanıklı örek ve en azca 90 zaman dayanıklı duman sızdırmaz kapı ile gayrı taksimmlerden ayrılır.

Yangın bapsı menteşesi kanat ile kasa arasında açılıp kapanmayı harika esenlayacak şekilde ağırlıklması müstelzim paroba.

Kanatlardan biri sabit tutulabilir, acil durumda bir pim mekanizması ile kolayca açılması esenlanabilir.

120 dakikaya kadar alevleri engeller. Aynı zamanda kötü sızdırmama özelliği insanoğluın dumandan zehirlenmemesini esenlar ve sağlamlıklı bir şekilde olay yerini ayrılma etmelerini kolaylaştırır.

Yangın Kapıları ısı ve esrar sızdırmadığı kucakin insanların dumandan zehirlenmesine duvar olan evgin hâlet kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında neredeyse tam kalaba olan binalarda kullanılması ıztırari kılınmaktadır.

Çift kanatlı yangın bapsı da binadaki tüm insanoğluın en hızlı ve esenlıklı şekilde binadan ayrılmalarını hızlandırmak gayesiyle üretilmekte, monte edilmekte ve kullanılmaktadır.

Yangın kapısı, isminden bile anlaşılacağı üzere yangın ve benzeri acil durumlarda insanoğluın en hızlı yangın kapısı ve katkısızlıklı bir şekilde tahliye edilmesini sağlayıcı kapı sistemleridir.

Report this wiki page